Rabarberpaj
Kategori: Allmänt

Klassisk smulpaj (6-8 personer)
250 gram smör
5 dl vetemjöl
3 msk strösocker*
500 g rabarber
1-2 msk potatismjöl
2 msk strösocker*
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smörj en pajform med smör. Dela frukten i minder bitar och lägg detta i formen strö över potatismjöl och socker (2 msk).
Blanda samman alla ingredienser till smuldegen i en bunke. Arbeta tills degen blir riktigt smulig. Lägg detta i ett jämnt lager över frukten.
Grädda i ugnen i ca 20 minuter tills fyllningen känns mjuk och du fått en fin färg på smuldegen.
*3 msk ska in i smuldegen och 2 msk ska strös över rabarberna.
Nu ska jag bara ta och vila lite och sedan diska upp. Vill göra om lite i mitt badrum men vet ännu inte hur. Får fundera lite till.