akisch.blogg.se

Personligt!

Ett barn är ett barn. Inget mer än så.

Kategori: Allmänt

Lyssnar just nu på ljudboken "Medan han lever" som är skriven av Elaine Eksvärd. Så hemsk. Riktigt hemsk. 
Ett barn är bara ett barn. Det finns inget sexuellt med barn och dess kroppar. Inte för fem öre. Jag förstår inte riktigt heller hur man kan se en barnkropp som något sexuellt. 
 
Det fanns ett stycke i boken som gjorde mig riktigt förbannad. Det handlade om en morfar som våldtog sitt barnbarn ända från hon var spädbarn till tonåring. Det handlade om att mormodern visste om och mer eller mindre kollade på samt torkade bort blodet efter morfadern våldtagit sitt barnbarn. Hur i helvete kan man vara tyst och låta det fortgå? Hur i helvete kan man ens stå ut med det? Hur mycket man än älskar någon är detta något bland det svåraste för mig att förstå: hur kan man älska en som orsakar någon annan så pass mycket skada? Hur kan man se sådant mellan fingrarna? 
 
Det är så pass vidrigt så det finns inte. Sedan åker flertalet pedofiler ned till länder såsom Nepal, Indien o.s.v. för att köpa en lite flicka på ett bordell. Numera vet bordellägarna om att razzior kan ske och har därför byggt osynliga rum de gömmer flickorna i. Jag följer LoveNepals arbete och jag kan med glädje ta in orden om att flertalet tjejer blivit räddade och fått ett nytt liv och glädjen över att de kämpar för att stända ned varenda bordell. Hur de öppnar upp ögonen på de som inte ser den världen. Förhoppningsvis kommer dessa bordell någon dag försvinna helt och vara ett vidrigt minne blott. 
 
Den dagen jag får en stabilare inkomst kan jag lova att jag kommer bli fadder åt en räddad tjej. Jag vill kunna hjälpa dessa människor från ett helvete till ett bättre liv. Lika mycket som jag vill rädda djur som lever under helvetiska förhållanden vill jag även hjälpa människor som lever under helvetiska förhållanden. Helst av allt önskar jag att sådana förhållanden aldrig hade behövt finnas. Inget barn ska behöva bli våldtagen upp till 10 gånger per dag. Inget barn ska ses som en handelsvara. Ett barn är ett barn. Inte mer än så. Ett barn ska växa upp under bra förhållanden där de har en barndom och allt som tillhör en barndom. Med gungor, springa barfota i gräset, lekar med sina vänner och listan kan fortsätta. Ett barn är ett barn. En levande person. Ett barn ska man inte kunna köpa. En människa är ingen handelsvara.